header banner
Default

EK veldrijden 2023: Gerben Kuypers van de partij heeft een aantal speerpunten voor België


Table of Contents

    maandag 23 oktober 2023 om 18:31

    De Belgische wielerbond (Belgian Cycling) heeft goed twee weken voor de start van het evenement de selecties bekendgemaakt voor het EK veldrijden (3-5 november). Bondscoach Sven Vanthourenhout rekent in het Franse Pontchâteau bij de elitemannen op onder meer seizoensrevelatie Thibau Nys, Eli Iserbyt en titelverdediger Michael Vanthourenhout.

    Eli Iserbyt en Thibau Nys vochten de voorbije weken al enkele gedenkwaardige duels uit in het veld, maar zullen in Pontchâteau samen optrekken. Naast deze twee blikvangers beschikt bondscoach Sven Vanthourenhout met Michael Vanthourenhout ook nog over de titelverdediger. Vanthourenhout rekende een jaar geleden, op het EK in Namen, nog af met Lars van der Haar.

    Met Laurens Sweeck staat er misschien nog wel een vierde kandidaat-winnaar aan de start, al kende de 29-jarige renner wegens een valpartij in de Exact Cross van Beringen nog geen al te beste seizoensstart. Een andere interessante naam in de selectie, is die van Gerben Kuypers, die onlangs nog de beste was in de Kermiscross van Ardooie. Witse Meeussen, Niels Vandeputte en Joran Wyseure vervolledigen de selectie.

    Bij de elitevrouwen zijn de meeste ogen – ook na al die jaren – nog gericht op Sanne Cant. De inmiddels 33-jarige renster was in 2014, 2015 en 2017 al eens de beste veldrijdster van Europa. Alicia Franck, Marion Norbert Riberolle en Laura Verdonschot mogen zich eveneens opmaken voor de Europese titelstrijd in Pontchâteau.

    Cant veroverde in 2017 haar laatste Europese titel in het Tsjechische Tabor – foto: Cor Vos

    In de jeugdcategorieën mag België ook hopen op eremetaal. Zo is het bij de U23-mannen uitkijken naar onder meer Emiel Verstrynge, Jente Michels en Aaron Dockx.

    Sources


    Article information

    Author: Samantha Chandler

    Last Updated: 1698605522

    Views: 764

    Rating: 4.6 / 5 (88 voted)

    Reviews: 97% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Samantha Chandler

    Birthday: 1992-10-29

    Address: 585 Jesse Knoll Apt. 589, Alanview, CT 40458

    Phone: +3665997739231099

    Job: Insurance Agent

    Hobby: Sewing, Wine Tasting, Bird Watching, Cycling, Video Editing, Billiards, Pottery

    Introduction: My name is Samantha Chandler, I am a clever, resolute, tenacious, vibrant, welcoming, venturesome, multicolored person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.