header banner
Default

Wat gaat er in het laatste kwartaal van 2023 gebeuren met de prijs van Bitcoin?


De Bitcoin koers is de afgelopen 24 uur gestabiliseerd, nadat we opnieuw een week van dalingen moesten verwerken; mede als gevolg van de geopolitieke conflicten die investeerders ertoe bewegen om voor minder risicovolle assets te kiezen. Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op 26.900 dollar en lijkt vooral Ethereum het lastig te hebben.

Over de afgelopen week daalde de Ethereum koers met 4,63 procent; terwijl er voor Bitcoin een daling van ‘slechts’ 2,27 procent op de borden staat.

#Bitcoin is going to $70,000 ??

BTC is forming a massive Head and Shoulder pattern on the inverted chart price is currently testing the Neckline

The Technical target of the pattern, if measured from the neckline, is around $70,000 pic.twitter.com/owLPorGK5j

— Mags (@thescalpingpro) October 13, 2023

Wat gaat Bitcoin in 2023 nog doen?

Andy Bromberg, de CEO van Beam, stelt dat de markt op dit moment bullish noch bearish is. “Bitcoin zit de laatste tijd in een bouwfase en niet speciaal bullish of bearish te noemen. Op het moment is er sprake van een balans en zijn er weinig nieuwkomers die voor het eerst Bitcoin kopen, terwijl er ook weinig mensen uit de markt verdwijnen”, aldus Bromberg.

“Die balans creëert een relatief stabiele prijs. Significante koersbewegingen zullen uitblijven, totdat er een nieuwe katalysator boven komt drijven. Denk bijvoorbeeld aan de halving of de introductie van Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten”, voegt Bromberg toe.

De komst van de eerste Spot Bitcoin ETF moet de spreekwoordelijke sluizen openzetten voor de entree van institutioneel kapitaal. Institutionele beleggers zijn de rijkste beleggers op aarde en die kunnen via de Spot Bitcoin ETF van bijvoorbeeld BlackRock voor het eerst echt toegang krijgen tot Bitcoin.

De vlucht naar kwaliteit

Andere beargumenteren dat de relatieve stabiliteit van de Bitcoin koers op dit moment het gevolg is van een vlucht naar kwaliteit. “Bitcoin is de meest decentrale en veilige asset, die daarmee profiteert van de vlucht van meer riskante munten naar veiligheid”, aldus Dan O’Prey tegenover CoinDesk.

Bobby Zagotta, de Amerikaanse CEO van Bitstamp, zegt dat Bitcoin “de meest gevestigde, begrepen en vertrouwde cryptocurrency van de markt blijft in de voorzienbare toekomst.”

Daar voegt Zagotta aan toe dat het aantal actieve klanten op zijn beursplatform van week tot week stijgen. Dat is een positief signaal richting het jaar 2024, waarin de volgende halving op de planning staat.

Wat het restant van 2023 betreft lijkt het vooral hopen op goede koersactie voor Bitcoin, maar een echt fundament daarvoor ontbreekt momenteel nog.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Sources


Article information

Author: Tonya Nelson

Last Updated: 1699798321

Views: 586

Rating: 4.5 / 5 (65 voted)

Reviews: 96% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tonya Nelson

Birthday: 1935-01-03

Address: 030 Lisa Gardens, Lake Chelsea, ND 44698

Phone: +4869934381447346

Job: Taxi Driver

Hobby: Tennis, Fishing, Scuba Diving, Cooking, Cross-Stitching, Painting, Sewing

Introduction: My name is Tonya Nelson, I am a dear, esteemed, enterprising, skilled, rare, priceless, dazzling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.