header banner
Default

Volgens Bitcoinmagazine nl belooft deze software de mining van Bitcoin met 260 procent efficiënter te maken


Quantum Blockchain Technologies (QBT), een onderzoeksbedrijf in het Verenigd Koninkrijk, heeft op basis van kunstmatige intelligentie algoritmes ontwikkeld, die de kans op het vinden van een blok voor bitcoin miners significant kan vergroten. Dit claimt CEO Francesco Gardin in een interview met Cointelegraph.

De technologie van QBT zou het mogelijk maken om “slim” te zoeken naar winnende hashes, in plaats van willekeurige pogingen te doen.

Verbetering van 260 procent

VIDEO: How to MINE CRYPTOCURRENCY on your PC
Everything Tech

Het team van QBT ontwikkelde twee methoden om de prestaties van ASIC-miners te verbeteren, ze efficiënter te maken en de kans op het vinden van een nieuw blok te vergroten. De zogenaamde “Methode A” zou de miners met 10 procent verbeteren, terwijl er met “Methode B” een winst van 260 procent behaald kan worden.

Op de korte termijn is het plan om de prestaties van bestaande ASIC-chips te verbeteren door een software AI-component toe te voegen aan de bestaande miners.

Verder is het team bezig met het ontwerpen van een nieuwe architectuur voor ASIC-chips om bitcoin mining te optimaliseren.

Daar heeft het recent nog een patent voor aangevraagd. Verder wil QBT op de lange termijn quantumcomputers gebruiken om bitcoin te minen. Dat moet uiteindelijk gebeuren met een methode om SHA-256 hashes te berekenen op quantumcomputers.

Wanneer komt dit op de markt?

VIDEO: $48 a day WITHOUT a Mining Rig! Crypto Passive Income
Ramiroy

Vooralsnog lijkt het nog even te duren voordat miners met deze software aan de slag kunnen. Het is uiteindelijk ook nog maar de vraag hoe goed het allemaal werkt. Als het daadwerkelijk voor een “onvangbaar voordeel” zorgt, zoals de CEO beweert, dan zou je zeggen dat het slim is voor QBT om zelf te gaan minen.

Er zijn nog geen concrete plannen om de software op de markt te brengen. Wat dat betreft zou het kunnen komen in de vorm van een abonnement, een licentie, een samenwerking of het simpele opkopen van het gehele bedrijf.

Uiteindelijk zal dit technologie zijn die vooral bitcoin miners helpt om efficiënter te minen, maar als iedereen het gebruikt is er natuurlijk geen voordeel meer mee te behalen.

Wat dat betreft is dit geen ontwikkeling waar bitcoin echt iets aan heeft. Het is leuk voor sommige miners die hier als eerste mee zouden kunnen werken, maar het maakt bitcoin (op het eerste gezicht) niet sterker.

Sources


Article information

Author: Arthur May

Last Updated: 1700219281

Views: 933

Rating: 3.7 / 5 (40 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Arthur May

Birthday: 1943-02-05

Address: 1968 Matthew Mills, Sanchezchester, IL 80235

Phone: +3509619546621417

Job: Surveyor

Hobby: Baking, Bird Watching, Cooking, Gardening, Scuba Diving, Rock Climbing, Arduino

Introduction: My name is Arthur May, I am a capable, rich, candid, rare, frank, unwavering, sincere person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.