header banner
Default

Lazanya hangi ülkenin yemeğidir? Nerenin yemeğidir?


Türk mutfağında da büyük ilgi duyulan ve çok da beğenilen lezzetlerden biri de lazanyadır. Lazanya kendine has hamuruyla yapılan ve makarnayı andıran bir yemektir. Peki, bu kadar çok beğenilen bir lezzet olan lazanya nerenin yemeğidir?

VIDEO: Lazanya Tarifi | Nasıl Yapılır?
Nefis Yemek Tarifleri | Bugün Ne Pişirsem?

Giriş Tarihi: 06.10.2021 16:40 Güncelleme Tarihi: 06.10.2021 16:40

LAZANYA NERENİN YEMEĞİ?

Peynir, domates sosu ve et sosu ile yapılan bir yemek olan lazanya oldukça lezzetli ve doyurucudur. Farklı şekillerde ve farklı malzemelerle yapılabilen lazanya büyük bir ilgiyle sofralarda yerini almıştır. İşte, lazanyaya dair merak edilenler…

LAZANYA NERENİN YEMEĞİ?

Türkiye'de de çok beğenilerek yenen lazanya yemeği İtalyan mutfağının bir ürünüdür. Görünüşüyle böreği andırır görünse de makarna türünde bir yemektir. Farklı şekillerde yapılabilen lazanyanın etli, ıspanaklı, sebzeli, deniz ürünleri vb. pek çok çeşidi bulunmaktadır.

LAZANYA HANGİ ÜLKENİN YEMEĞİ?

İtalya'ya ait bir lezzet olan lazanya aslında Bolonya şehrine sahip bir tattır. Asıl adı "lasagna" olan dikdörtgen şeklindeki makarna hamuru evde de hazırlanabilirken aynı zamanda marketlerde de hazır olarak satılmaktadır.

LAZANYA ÇEŞİTLERİ

Farklı şekillerde yapımı gerçekleştirilen lazanyanın birçok değişik çeşidi bulunmaktadır. Genel olarak domates sosu kullanılarak yapımı tercih edilen lazanya farklı olarak ricotto, parmesan, mozzarella gibi farklı peynirle ve beşamel sosla da çeşitlendirilmektedir.

Lazanyanın; kıymalı lazanya, dönerli lazanya, ıspanaklı lazanya, deniz ürünlü lazanya, etli lazanya, sebzeli lazanya, ıspanaklı lazanya, tavuklu lazanya, bal kabaklı lazanya ve kabaklı lazanya gibi farklı çeşitleri bulunmaktadır.

Sources


Article information

Author: Alexandra Roman

Last Updated: 1702071603

Views: 1063

Rating: 3.9 / 5 (97 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Alexandra Roman

Birthday: 1930-02-21

Address: 36191 Gomez Tunnel Suite 561, Rittermouth, VT 03695

Phone: +4502404038676730

Job: Radio DJ

Hobby: Photography, Geocaching, Lock Picking, Playing Guitar, Magic Tricks, Chess, Knitting

Introduction: My name is Alexandra Roman, I am a honest, vivid, valuable, steadfast, resolute, rare, candid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.