header banner
Default

App van de Week: Mimo leert lezers programmeren


Met Girls' Day in aantocht en een speciaal STEM-tabblad op de Amerikaanse TikTok is het overduidelijk: het is belangrijk om meer mensen te inspireren om iets in bijvoorbeeld de tech te gaan doen. Of je nou jong of oud bent, het is altijd handig om iets te weten van programmeren. Dat zorgt ervoor dat je net even wat makkelijker kunt praten over een website, maar het leert je ook op een bepaalde manier denken die ook in andere situaties van pas kan komen. Eén van de leukste apps om je te leren programmeren is Mimo. We bespreken hem in deze editie van App van de Week.

Programmeren met Mimo

VIDEO: Joeri Kerkhof, autist en succesvol app-programmeur
Max Andela

Programmeren klinkt voor sommigen saai. Een beetje code kloppen achter een pc: niemand lijkt dat echt leuk. Gelukkig laat deze app meteen al zien dat het helemaal niet zo in elkaar zit. Niet alleen omdat het een app is, en je het gewoon dagelijks op je telefoon even doet, maar ook omdat het je laat zien dat programmeren een bijzondere manier van creëren is. Een heel hedendaagse manier waar je in de toekomst misschien zelfs meer mee wil doen. Veel programmeurs zeggen het: het is leuk om puzzeltjes op te lossen en bovendien meteen te kunnen zien wat je hebt gemaakt. Zo werkt het precies met programmeren.

Veel mensen die net beginnen met deze tak van sport vinden het moeilijk om zich toe te leggen aan één taal. Toch is dat wel aan te raden. Al is het maar voor het begin. Om die reden begint Mimo ook met je een keuze voor te schotelen: ga je voor HTML, Python of Javascript? In eerste instantie kies je voor Web Development (waarin je via HTML en CSS uiteindelijk JavaScript leert) of Python. Vervolgens kies je hoeveel minuten per dag je wil leren. Het werkt wat dat betreft een beetje zoals Duolingo: het is vooral de bedoeling dat je er elke dag even mee bezig bent, in plaats van dat je er op een zaterdagmiddag in één keer drie uur aanzit.

App van de Week: Mimo leert programmeren aan iedereen die kan lezen

Mimo programmeer-app

VIDEO: BookWidgets-oefeningen maken en delen in Microsoft Teams for Education (Beginners) - WEBINAR
BookWidgets

Er zijn natuurlijk heel veel tools om te leren programmeren, maar wat fijn is aan Mimo is dat het heel duidelijk is in het programma. Er wordt een pad voor je uitgestippeld en dat volg je. Je kiest zelf of je dat vijf minuten, tien minuten of een kwartier per dag wil doen en vervolgens doet deze app de rest. Plus: het is gratis. Er is wel een Premium-account beschikbaar à 60 euro per jaar, maar die hoef je niet te nemen. Wil je van de advertenties af, toegang tot de community en wil je certificaten verdienen, dan heb je wel een Premium-account nodig, maar in principe kun je heel ver doorleren zonder zo’n account. En, zonder überhaupt een account te hoeven aanmaken. Zoals altijd daarbij wel de waarschuwing: let goed op wat deze app allemaal van je mag en vraagt qua data-opslag en datagebruik.

Verder is Mimo absoluut een leuke app om je de basics van programmeren te leren. Het is wel Engelstalig, dus naast dat je moet kunnen lezen, moet je ook Engels wel enigszins begrijpen. Kun je dat, dan kun je jezelf allerlei talen aanleren om misschien toe te passen op je eigen persoonlijke blog, of de website van je eigen winkel. Het is erg leuk om creatief aan de slag te gaan met code: dat is ook wat veel programmeurs altijd zeggen. Mocht je bovendien verder willen in het vak, dan is het echt niet alleen maar achter een computer zitten. Je overlegt met klanten, met collega’s en met je manager, terwijl je ook in de community moet speuren naar antwoorden op codeervraagstukken. Het is in veel gevallen enerzijds sociaal en anderzijds lekker op je eigen eiland programmeren.

Gerelateerde artikelen

VIDEO: ArjanCodes Q&A 2023 | Everything You Wanted to Know!
ArjanCodes

Dat laatste kun je alvast proberen met Mimo op je telefoon. Het kost helemaal niet zoveel tijd, terwijl je er wel aanzienlijk beter van leert begrijpen hoe bijvoorbeeld HTML werkt, maar ook hoe andere talen zich vervolgens hebben ontwikkeld. Veel plezier!

App van de Week

VIDEO: How senior iOS devs test & refactor legacy code with Massive View Controllers | Live Dev Mentoring
Essential Developer

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zaterdag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

  • App van de week
  • Beste apps

Gebruik jij Mimo of een andere app om te leren programmeren? Deel in de reacties wat en waarom. We zijn benieuwd!

Beeldbron: Nicole Wolf

Sources


Article information

Author: Jeffrey York

Last Updated: 1704180122

Views: 1088

Rating: 4.5 / 5 (61 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jeffrey York

Birthday: 1909-04-30

Address: 1476 Turner Mountains, New Anthony, FL 94700

Phone: +3880382242699579

Job: Article Writer

Hobby: Cocktail Mixing, Hiking, Reading, Stargazing, Amateur Radio, Bird Watching, Sculpting

Introduction: My name is Jeffrey York, I am a expert, forthright, unguarded, rich, vibrant, variegated, Gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.