header banner
Default

Joop - BNNVARA: Burgemeester weet niet hoeveel gram hasj is en wil huis sluiten nadat hij hasj heeft gevonden


Table of Contents

Reacties (56)

VIDEO: A Visual Guide to Weed Measurements and Prices
Online Medical Card

Sorteren op:

Olav Meijer

Olav Meijer1 jul. 2023 - 23:20

Ongelofelijk. Een burgemeester die terug naar de basisschool moet.

Polarisario

Polarisario1 jul. 2023 - 14:23

Dit doet me denken aan een discussie tussen Klaver en Baudet. Politici zijn wel vaker niet echt geweldig in rekenen. In dit geval vraag ik me toch ook af of er dan helemaal niemand in het gemeentehuis is die de burgervader even terecht kan wijzen. Beetje dom?

1 Reactie

Olav Meijer

Marinus C.

Marinus C.1 jul. 2023 - 9:29

Het zou goed zijn, denk ik, om, als de gelegenheid zich voordoet, om eens gericht te gaan kijken of de bovenmodale BMW-rijdende rechts-asociaal illegale (en potentieel voor handel bedoelde) hoeveelheden drugs in zijn huis heeft; en in voorkomend geval te kijken hoever je bovengenoemde bovenmodale BMW-rijdende rechts-asociaal binnen de grenzen van de wet de vernieling in kunt helpen. Een jaar of tien van dat is goed voor het rechtsvaardigheid gevoel in de samenleving, en zal wellicht ook een soort van begrip kweken bij de bovenmodale BMW-rijdende rechts-asociaal. Die hebben vaak wel heel veel empathie voor zichzelf, namelijk.

Eric Minnens

Eric Minnens1 jul. 2023 - 7:17

Om het bericht te verifiëren zocht ik op 'Paul Depla', immers burgemeester van Breda. Niks gevonden, dus dan maar zoeken op 'Bisar Cicek', de advocaat. Vond ik dit merkwaardige tweetje, dat verwees naar bnnvara, de tweet van Cisek in het bovenstaande artikel. Maar ik kon daar niet 'inkomen' toen op de '275 antwoorden' drukte. Kreeg als melding: "Er ging iets mis. Laad de pagina opnieuw." Ben toch benieuwd waar die tweet van Cisek op slaat. Om welke 'burgemeester' ging het dan wel? Of is het allemaal nep? Iemand van jullie? Die wél in die 275 antwoorden kan komen? --------------- ● Twitter › BisarCicek Bişar Çiçek Hee ⁦@BNNVARA hoe komen jullie er bij dat dit in Breda is? Want dat is niet het geval! “Burgemeester weet verschil tussen gram en kilogram niet en wil woning sluiten na hasj-vondst - Joop - BNNVARA” ● ...(hier houdt het Google-bericht op)

3 Reacties

BartP2

BartP21 jul. 2023 - 7:42

Nee, ik kan de berichten ook niet lezen. Maar, bizar he? Een artikel waarin een burgemeester belachelijk wordt gemaakt en een woningsluiting in twijfel wordt getrokken, terwijl de enige bron de advocaat van de hashbezitter lijkt te zijn.

0Rapporteren

Bert van der Neut

Bert van der Neut1 jul. 2023 - 9:08

@BartP, mij lijkt Bişar Çiçek een redelijk mens en een goede advocaat. Die gaat z'n reputatie toch niet te grabbel gooien door flagrante leugens te verspreiden?

1Rapporteren

BartP2

BartP21 jul. 2023 - 15:34

@Bert van der Neut Hoe dan ook snap ik de ophef van de advocaat niet. Ook 149,4 gram is méér dan genoeg om een woning te sluiten. Dus goede advocaat? Wellicht. Maar redelijk, nee.

0Rapporteren

Pater

Pater1 jul. 2023 - 1:49

Kostelijk. Vast een heel jonge burgemeester, het onderwijsniveau is flink gedaald.

Nemo2

Nemo21 jul. 2023 - 0:01

Kijk, iedereen kan wel eens een fout maken, zoals grammen met kilogrammen verwisselen. Maar wat ik bijzonder stupide vind, is het feit dat die burgemeester, na daarop gewezen te zijn, ontkent dát hij een fout gemaakt heeft. en het zelfs presteert om die fout nog eens te maken. Dat is wel heel onbenullig. Hij mag op z'n minst wel zijn excuses daarvoor aanbieden. Dat staat verder los van de overtreding en de straf daarvoor. Kennelijk was die persoon zonder meer toch duidelijk in overtreding. Daar kan een advocaat dan ook verder niet veel meer aan doen, behalve suggereren dat zijn cliënt niet fair is behandeld door een grove fout in de tenlastelegging.

DAS13

DAS1330 jun. 2023 - 16:36

1gr = €10, en voldoende voor een aantal dagen 149gram = €1490 Dat is een handelsvoorraad de burgemeester heeft ondanks zijn rekenfout/verschuiving de juiste beslissing genomen door het pand te sluiten. Je moet flink door roken om 1gr per dag op te roken, bij gemiddeld gebruik. 149gr is voldoende voor een halfjaar.

1 Reactie

Ch0k3r

Ch0k3r30 jun. 2023 - 21:38

3 joints per dag kan prima werken voor iemand met bijv ptsd om een normaal leven te lijden. Hele heisa tegen cannabis is sws raar. Alcohol is schadelijker. Graag woning sluiten van iedereen met een drankkast.

0Rapporteren

Stefan Vlaminckx VN ambassadeur rechten van de mens met een handicap

Stefan Vlaminckx VN ambassadeur rechten van de mens met een handicap30 jun. 2023 - 15:20

Ik heb als hulpverlener het helemaal gehad met de wet damocles. Ik heb voor zo'n uitgezette damocles slachtoffer urgentie aangevraagd voor een woning vandaag. En cliënt is ervan op de hoogte dat wij hopen op een afwijzing. Want dan gaan we procederen desnoods tot aan het Europese hof voor de mensenrechten. En ja hoor kom maar met je argumenten over drugsgebruik en handel. 2,75 en 3,25 of 1,87 gram is geen handelsvoorraad. Was in alle gevallen ook niet van bewoners en dat is door meerderen verklaard. Maar ontlastende feiten en omstandigheden blijven uit de bestuurlijke rapportage van de politie. Da's geen drugshandel bestrijden. Nee, da's spelen met de levens van ambtenaren en, heel vaak, verstandelijk of geestelijk beperkte mensen. Dat is voor ons de praktijk. Zolang dit nou bestaat al 2x een pistool laten vernietigen omdat cliënt: 'Die kankermongool voor zijn flikker gaat schieten '. De kosten zijn gigantisch. Maar de schade aan mensen vaak onherstelbaar en groot. En wij ons maar afvragen waarom mensen de overheid niet meer vertrouwen. Sinds invoering heb ik nog nooit een casus gezien waar meer harddrugs is gevonden als 5 gram, die op straat gewoon wordt afgenomen en verder geen enkele consequentie geeft. Ook heeft de wetgever het zo niet bedoeld. Maatwerk te beginnen met een waarschuwing. Nogmaals ik hoop dat de betreffende gemeente blijft dwarsliggen. Mijn motto: Tot Steef en niet verder.

omaoeverloos

omaoeverloos30 jun. 2023 - 13:23

Gelukkig is de beste man geen apotheker.

3 Reacties

MG1968-2

Zandb

MG1968-2

MG1968-21 jul. 2023 - 16:42

@zandb Vast. Of ook wel niet. Tis vooral wat zijn/haar/anders doorschuift nadat het het weegschaaltje van zijn/haar/anders heeft gepasseerd. Toch?

0Rapporteren

Joop  den Uil

Joop den Uil30 jun. 2023 - 12:55

Och, sinds je de woorden pond en ons niet meer mag gebruiken raak ik ook vaak de tel kwijt. Ik reken bijvoorbeeld nog steeds de euro om in guldens.

1 Reactie

Zandb

Zandb1 jul. 2023 - 7:28

Joop U mag de woorden pond en ons niet meer gebruiken? Vreemd. Ik nog wel. Dat omrekenen van euro's in guldens, dat is niet toegestaan: ik sta dat niet toe!

0Rapporteren

Dehnus

Dehnus30 jun. 2023 - 10:16

En op straat zetten gaat echt helpen. Serieus dat calvinistische vingertje van :"Jaaaaahaaaahaaaa..." Is een van de lelijkste dingen van Nederland.

1 Reactie

Rutger Groot

Rutger Groot30 jun. 2023 - 12:58

Het ligt eraan wat in je huurcontract staat.... het rekenfoutje is dom, nog dommer is om meer drugs in je huis te hebben dan wettelijk toegestaan.

1Rapporteren

Wimtel

Wimtel30 jun. 2023 - 10:06

De vraag is of bij zo'n "foutje" van factor 1000, die 149.4 gram nog als betrouwbaar bewijs wordt gezien door een rechter. Als het bewijs als betrouwbaar wordt gezien, dan is de persoon gewoon de sjaak, want je hebt het dan wel over een "handelshoeveelheid" (hoeveelheid van veel meer dan 5 g). Vermoedelijk is hier al een waarschuwing na een eerdere overtreding aan vooraf gegaan. Men sluit een pand niet zomaar, vanwege dat het een behoorlijk zware maatregel is. Zo'n factor 1000 "foutje" vind ik wel kwalijk. Is men niet bereid het te corrigeren, dan is er meer aan de hand met de personen die daar over gaan.

2 Reacties

Stefan Vlaminckx VN ambassadeur rechten van de mens met een handicap

Stefan Vlaminckx VN ambassadeur rechten van de mens met een handicap30 jun. 2023 - 15:36

U denkt in strafrecht. Dit is bestuursrecht. Een redelijk vermoeden is genoeg. Als ik bij u als eerzame burger een doosje binnen verstop met daarin 3 losse grammetjes wiet, zo'n weegschaal van een tientje, en wat briefjesgeld, en vervolgens 4x naar meld misdaad anoniem bel dat u het spul heeft verkocht aan mijn 16 jarige puberdochter staat er binnen een maand politie zonder machtiging doorzoeken. Die gaan u overtuigen dat u maar beter kunt meewerken aan onderzoek naar drugshandel in uw woning. En u werkt mee, want u bent er van overtuigd van u gelijk. En daar gooit u alles kapot wat u lief is. Want dat doosje wordt gevonden en bestuurlijk gerapporteerd aan de gemeente. Die sluiten uw woning voor 3 maanden, de bank beëindigd uw hypotheek en gaat uw huis verkopen. Bij de bestuursrechter verliest 98% de zaak. Ik, met verstand van zaken leverde uniek verweer waarvan ik dacht kunnen ze niet omheen. Maar met de uitspraak koos de rechter ervoor niet inhoudelijk te beoordelen en het bestuurlijke vrijheid noemen. U gelooft mij nu nog steeds niet en denkt, maar mijn advocaat is echt goed. Wij als hulpverlener vlogen voor onze cliënten de allerbeste in. Er waren in al onze zaken verklaringen dat de drugs >5 gram niet van bewoners waren en nog sloten ze de woningen. Kortom, een HBO geschoold jurist en een mbo geschoold wijkagent kunnen in vereniging iedere burger maatschappelijk irrelevant maken. Bewijs niet vereist. Laat dat maar eens tot je doordringen.

0Rapporteren

Stefan Vlaminckx VN ambassadeur rechten van de mens met een handicap

Grijs gebied

Grijs gebied30 jun. 2023 - 9:55

Alsof de burgemeester zelf deze briefjes schrijft.

onyxcumulus

BartP2

BartP230 jun. 2023 - 9:16

Er is helemaal niets over deze gebeurtenis te vinden, behalve een tweet van deze advocaat / PvdA-fractievoorzitter. Is dit wetkelijk de basis voor een artikel? Zit er nog een andere kant aan dit verhaal?

EenMening3

EenMening330 jun. 2023 - 8:20

Burgemeester Bas van den Tillaar studeerde politicologie in Nijmegen. Kan het daar iets mee te maken hebben?

4 Reacties

BartP2

BartP230 jun. 2023 - 9:42

Ik zou toch wel de bron checken voor ik meedoe met een burgemeester belachelijk maken.

0Rapporteren

Ewout Pool

Ewout Pool30 jun. 2023 - 11:08

Beste Eenmening, het verschil tussen gram en kilogram leer je op de lagere school. Het is geen (hogere) wiskunde.

1Rapporteren

Wir sind Pabst

Wir sind Pabst30 jun. 2023 - 11:30

Ben van mening dat rekenen een ondergeschoven kindje is in ons onderwijs. Er zijn zelfs ministers die denken dat we met 0,00034 graad daling het wereldklimaat gaan redden.

2Rapporteren

MG1968-2

MG1968-230 jun. 2023 - 13:34

@Pabst "Er zijn zelfs ministers die denken dat we met 0,00034 graad daling het wereldklimaat gaan redden" Niemand die dat denkt. De enige die met dit soort cijfers schermen zijn diegene die anderen een argument willen geven als 'als jij niet dan ik ook niet' in de wetenschap dat je zo elkaar kunt gijzelen. Kortom, geen verantwoordelijkheid willen nemen. Maar dat op klein rechts natuurlijk niet ongebruikelijk.

3Rapporteren

Sam V

Sam V30 jun. 2023 - 8:18

Zouden mensen niet weten dat de burgemeester dit niet zelf schrijft, maar een ambtenaar? Daarnaast hanteert de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een grens aan van minimaal 5 gram softdrugs als mogelijke reden voor sluiten panden omdat dan van een handelshoeveelheid uitgegaan mag worden. Geen idee wat deze advocaat hiermee wil bereiken. Lijkt mij contraproductief.

7 Reacties

onyxcumulus

Vuurrood

Vuurrood30 jun. 2023 - 9:52

Zouden mensen niet weten dat de burgemeester dit niet zelf schrijft, maar een ambtenaar? Zou Sam V niet weten dat de burgemeester zo'n schrijven echt zelf ondertekent?

5Rapporteren

BartP2

BartP230 jun. 2023 - 9:54

Voor de "verstrekkende gevolgen" maakt het ook niet uit. Ophef om niks. Van een advocaat verwacht je ook niet anders, maar van een PvdA-fractievoorzitter had ik meer realiteitszin verwacht.

0Rapporteren

MG1968-2

MG1968-230 jun. 2023 - 13:42

@Vuurrood En ook het sluiten van panden waar zo rond de 150kg aan drugs gevonden is, is ook binnen de Gemeente Breda geen productiewerk en zal 150gram ook niet een automatische sluiting van het pand tot gevolg hebben. @Sam "Geen idee wat deze advocaat hiermee wil bereiken." Je geeft het perfecte voorbeeld van één van de redenen waarom zoiets als de doodstraf contraproductief is. Als ik namelijk die al krijg voor een overval maakt het mijn grootste kans om te overleven om me al schietend een weg naar buiten te banen. Het maakt in Nederland wel degelijk uit. 150gr vs 150kg. En de feiten moeten goed vermeld staan. Maar... maakt het jou echt niet uit dat verschil? En lijkt het je echt contraproductief om de cijfers te laten corrigeren?

3Rapporteren

Sam V

Sam V30 jun. 2023 - 16:43

@ Vuurrood U weet hoe ambtelijke organisaties werken en welke mandaten ambtenaren hebben? Hebt u de handtekening zelf gezien?

0Rapporteren

Sam V

Sam V30 jun. 2023 - 16:47

@ M1968 Natuurlijk moet het gecorrigeerd worden en is het een zeer domme fout. Ik heb ook geen behoefte om de betreffende ambtenaar te verdedigen. Ik begrijp alleen de actie van deze advocaat/politicus niet. Zeker niet in relatie tot de burgemeester.

0Rapporteren

MG1968-2

MG1968-21 jul. 2023 - 12:04

@Sam "Ik begrijp alleen de actie van deze advocaat/politicus niet. Zeker niet in relatie tot de burgemeester." Ik wel degelijk. Je spreekt niet een ambtenaar aan maar zijn verantwoordelijke. Dat lijkt me een goed gebruik en wel zo belangrijk om ons ambtenarenbestand in stand te houden. En van die kant begrijp jij dat ook toch?

0Rapporteren

VeganHarrie

VeganHarrie30 jun. 2023 - 6:54

Wel zielig dat zo'n burgemeestertje zijn conclusie niet aanpast. Is geen groothandel, maar toch wel een hoeveelheid die meer is dan voor eigen gebruik.

2 Reacties

Ch0k3r

Ch0k3r30 jun. 2023 - 10:25

Mss was dat wel diegene's jaarvoorraad. Als iemand 20 kratten bier in de schuur heeft staan wil dat ook niet zeggen dattie dat in een weekend opzuipt of een handel heeft. Als het handel was, dan was die plak wel opgebroken in grammen en in plastic zakjes geplaatst.

1Rapporteren

Gtox

Gtox30 jun. 2023 - 11:38

Valt best mee, ik ken mensen die ook grotere partijen halen voor henzelf. Verkopen of geven er niks van weg. Is gewoon simpelweg voordeliger dan genaaid worden bij een shop.

1Rapporteren

Certa

Certa30 jun. 2023 - 6:51

149 Gram is nog steeds meer dan 29x meer dan je in je woning mag hebben. Het is vergelijkbaar aan 500 joints.

8 Reacties

MG1968-2

MG1968-230 jun. 2023 - 8:39

@Certa '..nog steeds meer dan..' Ja. En? Het is niet 29000 maal wat je in je woning mag hebben en het is niet gelijk aan 500000 joints. Bedoel jij dat dat volgens jou dezelfde consequenties zou moeten hebben? Zeg dat dan gewoon. Daarmee zeg je dan overigens wel dat er veel meer mensen betrokken moeten worden bij de levering aan de achterdeur van die koffieshop dan nu het geval is (met alle consequenties van dien). Want als 150gram dezelfde consequenties geeft als 150 kg is dat het gevolg.

3Rapporteren

BartP2

BartP230 jun. 2023 - 9:48

@MG1968-2 "Ja. En?" Certa zegt hiermee gewoon dat de woning terecht gesloten is. Meer hoef je er niet van te maken.

0Rapporteren

Certa

Certa30 jun. 2023 - 10:54

Je mag 5 gram thuis hebben. Daarboven wordt het gezien als eventuele handel en mogen er maatregelen getroffen worden en is sluiten van de woning geoorloofd. Wat de burgemeester doet is niet slim, maar de bewoner lijkt mij nog minder slim.

1Rapporteren

MG1968-2

MG1968-230 jun. 2023 - 13:45

@Certa "...maar de bewoner lijkt mij nog minder slim." Natuurlijk is het niet slim om een handelshoeveelheid drugs thuis te hebben liggen. Maar je zal het met eens zijn dat het voor het individu (de strafmaat) zal uitmaken of het 150kg vs 150gr is. En ook voor het sluiten van een pand met een hoeveelheid van 150gr is het geen automatisme. Als het een bekend pand is met een drugsverleden en/of eerdere sluitingen ligt dat natuurlijk anders. Maar ook dan.

2Rapporteren

MG1968-2

Certa

Certa30 jun. 2023 - 16:17

Ik zeg gewoon dat de woning gesloten kan worden als je een hoeveel voor 5000 joints thuis hebt. En ik neem aan dat de straf op de werkelijke hoeveelheid is gebaseerd. Dus dat roepen over de burgemeester gaat nergens over. Laten we roepen over de malloot die het equivalent van 500 joints in huis heeft.

0Rapporteren

MG1968-2

MG1968-21 jul. 2023 - 12:07

@Certa "Laten we roepen over de malloot die het equivalent van 500 joints in huis heeft." Had jij al antwoord gegeven op de vraag of op iedere overschrijding van de norm dezelfde sanctie moet staan? Nee he? Uit je antwoorden blijkt wel hoe je daarin staat maar je weet dat dit geen houdbaar, pragmatisch of fatsoenslijk standpunt dus lul je er maar omheen. Er zijn landen die zo het rechtssysteem inrichten. Het zijn die landen waar je van hier uit altijd (terecht) tegen af geeft maar blijkbaar niet anders in elkaar blijkt te zitten. Waarvan akte.

0Rapporteren

BartP2

BartP21 jul. 2023 - 15:38

@MG1968-2 De bewoner ging met een factor 29 over de grens voor woningsluiting heen. Dat je überhaupt over grenzen begint...

0Rapporteren

west012

west01230 jun. 2023 - 6:45

Wat een sukkel.

r v b

r v b30 jun. 2023 - 6:38

leraar: als een appel 25 cent kost, hoeveel kosten dan 3 appels? burgemeester steekt zijn hand op: 250 euro, meneer!

3 Reacties

Sources


Article information

Author: Brian Rodriguez

Last Updated: 1698948842

Views: 717

Rating: 4.6 / 5 (41 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Brian Rodriguez

Birthday: 2017-10-12

Address: 4099 Elizabeth Fields, North Adamberg, WI 32398

Phone: +4880759867654590

Job: Police Officer

Hobby: Playing Guitar, Fishing, Running, Tennis, Survival Skills, Coin Collecting, Photography

Introduction: My name is Brian Rodriguez, I am a irreplaceable, striking, persistent, proficient, talented, vivid, forthright person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.